DET ENKLE: – Det var nok noe m
...
DET ENKLE: – Det var nok noe med det ekte og ujålete som falt i smak, sier musiker Lewi Bergrud. Foto: Hedmarktoppen
Med mor på scenen
Del
«Beat for Beat» på NRK, en fuktig fest og sommerstevnet på Hedmarktoppen. Dette er stedene som Lewi Bergrud og hans 88-årige mor har opptrådt sammen.

Med hver sin gitar sitter mor og sønn klare i sofaen på scenen foran hallen på Hedkmarktoppen, pinsevennenes sommersted på en høyde rett utenfor Hamar. Musikkartist Lewi Bergrud tatt med sin 88 år gamle mor, Hanna Bergrud, for å synge og samtale om gamle sangskatter.

– Først var jeg nervøs, men så gikk det jo veldig greit, sier 88-åringen når Korsets Seier møter henne og sønnen «backstage» mellom sangene.

Kontaktet av Fragell

De har akkurat sunget «Sjelen, den trenger til hvile», den samme sangen som de tidligere opptrådte med på NRK-programmet «Beat for beat».

Låta er skrevet av evangelist Øyvind Fragell, far til Levi Fragell, mest kjent som tidligere leder for Human-Etisk Forbund. Etter sendingen tok Fragell jr. kontakt med Bergrud, merkbart begeistret over fremføringen av farens sang.

– Det var tydelig at TV-opptredenen traff godt, det var nok noe med det ekte og ujålete som falt i smak, sier Lewi Bergrud.

Bakgårdskonsert

Årets internettbaserte sommerstevne på Hedmarktoppen er ikke det eneste oppdraget mor og sønn Bergrud har tatt siden «Beat for beat». Duoen har også opptrådt på en fuktig bakgårdkonsert sammen. Der sang de salmen «O, store Gud» mens 300 personer hevet halvliterne i været.

– Det føltes veldig riktig å ta med mamma dit, forteller Lewi Bergrud under Sommerstevnets livesending.

Sønnen forteller om et hjem preget av sang og musikk, der det ikke var uvanlig å høre foreldrene på trekkspill og gitar. Det var Hanna Bergrud som lærte minstegutten de første grepene på gitaren. Av faren arvet han et evangelistgen.

– Jeg har alltid sagt at jeg er musiker, men jeg har nok litt av det genet pappa hadde. Selv om jeg nå spiller mest i profane sammenhenger, forsøker jeg å komme med noen evighetsperspektiver. Jeg er nok både musiker og skap-evangelist, innrømmer totningen under kveldsmøtet som kan ses på i sin helhet på sommerstevnets nettsider sommerstevnet.com.

paywall
paywall
bergrud,lewi bergrud,sommerstevnet,hedmarktoppen,hamar,musikere,expect,expect a miracle,nrk,beat for beat,øyvind fragell,levi fragell,human-etisk forbund,tv inter,hanna,hanne bergrud,salme,o store gud