Frykt ikke kristen dating
I Norges største pinsemenighet ønsker 83 prosent av de single seg kjæreste, men over halvparten har ikke vært på date siste året. Det begrunnes med frykt og redsel.
Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock
Leder
Del

I 2018 tok Filadelfiakirken i Oslo temperaturen på kjærlighetslivet i egen menighet. Den viste seg å være lunken.

I den tradisjonsrike pinsemenigheten går mange unge voksne. Pinsevenner og andre kristne kommer fra fjernt og nær for å studere i hovedstaden. Filadelfiakirkens kveldsmøte er kjent for å fylle storstua til randen med i stor grad unge mennesker. Dette burde åpenbart være en gylden anledning til å finne seg en livspartner.

Statistikkene jobber mot dem. Norge ligger i dag i verdenstoppen i antall aleneboere med 974.000 mennesker, viser ferske tall. Det er en andel på 39 prosent, ifølge SSB. Aldri har så mange levd alene.

Pastor Andreas Hegertun var nøye med å påpeke at singellivet er like bra som familielivet.

– Det skal ikke være et problem at man er singel. Bibelen har et positivt syn på å være singel og på de mulighetene det gir i etterfølgelsen av Jesus, sa han til Dagen.

Undersøkelsen viste imidlertid at 83 prosent av de nesten 500 respondentene ville ha en kjæreste «i stor grad eller svært stor grad». Likevel viste det seg at over halvparten ikke hadde invitert noen ut på date det siste året. 37 prosent hadde invitert noen ut en til to ganger i året. 7 prosent inviterte tre til fire ganger, mens bare 2 prosent inviterte fem eller flere ganger.

I tillegg til at over fire av fem kristne i Filadelfiakirken ønsket seg en partner, har hjelpemidlene aldri vært flere. Det finnes eksempelvis datingapper i rikt monn, flere av dem er for kristne. Pandemien begrenser treffpunkt i dag, men det er midlertidig. Trenden har ikke endret seg.

Denne disharmonien mellom ønske og resultat, ønsker vi i Korsets Seier å pirke borti i ukens Korsets Seier. Hvorfor er det slik? Undersøkelsen til Filadelfiakirken gir oss noen hint. Den viser nemlig at 63 prosent er redd for at den man føler seg tiltrukket av ikke ønsker å gå på date. 55 prosent svarer at frykten for å bli avvist ofte er et hinder for å be noen ut.

Er det noe BIbelen messer gjentagende om, så er det «frykt ikke», men det har visst ikke nådd kristen dating-kultur.