Å tro er å våge
Jeg fikk nylig meg en påminner fra fjernsynet.
Eivind Tveter, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Eivind Tveter, journalist i Ko
...
Eivind Tveter, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Siste ord
Del

Husker du tv-programmet « Våg og vinn » som gikk på TV3 i 1997? Der spurte Jarl Goli og Lise Nilsen tilfeldige forbipasserende om de ville ta imot mer eller mindre sprø utfordringer mot en symbolsk pengesum? Spesielt imponert ble jeg av Svein som svømte 1,3 kilometer over Drøbaksundet mellom cruisebåter og brennmaneter.

I det siste har jeg møtt flere mennesker gjennom jobben min som journalist som har våget - og vunnet. Tove Egeland som våget å gi videre hjertebarnet sitt «Englevakten Café» til Bogda Kubas fordi hun opplevde at Gud utfordret henne til det. Nå skal den lille kafeen flytte til større lokaler fordi det ikke lenger er plass til alle som vil komme. Joakim Skavern, som du snart får lese et portrett av i KS, våget å tre inn i en knallhard underholdningsbransje som kristen tv-produsent fordi han føler Gud utfordrer ham til å bruke den plattformen. Nå sendes sesong 2 av programserien hans «Kort fortalt - Livsmestring» på NRK.

Jeg tenker på Svein, som lenge sto på land og kviet seg, kom med unnskyldninger og argumenter for hvorfor ikke våge. Ved siden av ham prøvde kona å oppmuntre til å ikke la muligheten gli forbi. Omsider takket Svein ja og gjennomførte utfordringen. Belønningen var 1.000 kroner i hånda, men vel så viktig var en uforglemmelig opplevelse og en følelse av mestring. Tror jeg da.

Gud utfordrer oss stadig vekk i våre liv. Når var sist du våget - og vant?

våg og vinn,Utfordre,utfordring,eivind tveter,gud,tove egeland,joakim skavern