Taler fra Den hellige ånd
En unik og tydelig klang.
Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock
Leserbrev
Del

Et ikke ubetydelig emne å dvele ved, heller ransakende og viktig! Jeg tar utgangspunkt i en bok med tittel: «Fra Bibelens lande», skrevet av C.T. Dyrness, boken ble utgitt i 1930. Der står følgende sitat:

«Det er noe så friskt og opplivende i hans tale; og han gir basunen en tydelig klang» (sitat slutt). Navn på taleren har jeg ikke klart for meg, men det betyr ikke så meget.

Frisk og opplivende. En slik tale må vel sies å være kledd i sunne og nærende ord og form? Med andre ord: drevet fram av Den hellige ånd? For å styrke håp og tro i den/de som hører? Uten selvisk agenda? Bare for å frelse, hjelpe og bygge opp? Jeg vil tro det.

En tydelig klang i basunen. Stemt etter Himmelens stemmegaffel blir klangen ren, bærekraftig og medrivende. Den vekker og løfter sinn og tanker opp til Ham som sitter der oppe! (Kol 3,1–2)

Ja, hva skal vi vel si om de møter der dette er til stede? Jo, Guds velsignelse er også til stede! Taleren som er nevnt her ovenfor sto ikke i veien for Guds velsignelse, han var kun et talerør som sto i direkte forbindelse med det levende vanns kilde i Gud, der oventil.

«Hvorfor får du så mye fisk med din hjemmelagede fiskestang?» sa turisten til den lille gutten lenger ned i vassdraget. Selv sto han der med sin dyrt kjøpte, flotte utrustning uten å få fisk. Gutten svarte: «Du ruver så svært, fisken blir skremt». Omtrent slik husker jeg det har blitt fortalt.

Gid det var mange talere i forsamlingene rundt omkring i landet vårt som var nøyde med å være talerør for Livets Ord, drevet av Den hellige ånd! Kanskje kom da den etterlengtede vekkelsen, som først går innover og deretter utover til lengtende syndere der ute! Vi får håpe at nådens tid er over oss ennå en tid lang. Snart er den tid forbi.

den hellige ånd,himmelen,fra bibelens lande,dyrness,frelse,vekkelsen