Når bør du hedre din leder?
En leder må være overgitt, ikke perfekt.
LEDER UNDER PRESS: Landslagstrener Lars Lagerbäck på trening med fotballandslaget på Bislett stadion etter tapet for Serbia. Foto: Geir Olsen / NTB
LEDER UNDER PRESS: Landslagstr
...
LEDER UNDER PRESS: Landslagstrener Lars Lagerbäck på trening med fotballandslaget på Bislett stadion etter tapet for Serbia. Foto: Geir Olsen / NTB
Baktanker
Del

Tone Lise Gustavsen, pastor i Frisk-kirken, Tønsberg Foto: Privat
Gud ønsker å velsigne sitt folk gjennom åndelig lederskap, derfor er det her forfølgelsen er størst.

Alle utøver en form for lederskap

Ved siden av ekteskap og familie, finnes det ikke noe dypere og mer radikalt forhold enn det vi finner i et team. Det kjennetegnes av et dypere forhold som tjener en felles hensikt. Det beste eksempelet på dette er disiplene som ble trent av Jesus og sendt ut i verden for å bringe Evangeliet frem. Vi trenger ikke undres over at kristne ledere blir angrepet på dette området. Åndelig lederskap er å påta seg ansvaret for at menneskers liv skal bli forvandlet. Dermed handler det ikke om deg, men om andre. Ingen er sterk alene, derfor må ethvert team ha en leder.

Det er ikke snakk om å være feilfri, men å være overgitt til Guds kall med livet sitt. Det er en forutsetning for å trene andre til å gjøre det samme. Som leder kan vi stå i fare for å dekke over svakhetene våre ved å isolere oss, men i et team blir vi gjennomsiktige og sårbare. Teamet har som formål å gi beskyttelse og oppbyggelse, der vi alle har ansvar for å hjelpe og formane hverandre.

Angripe lederen

Paulus kommer med en treffende uttalelse i 1. Tessalonikerbrev 5, 12–13; Vi ber dere innstendig, søsken, om å anerkjenne dem som arbeider blant dere, de som er deres forstandere i Herren og som oppmuntrer dere. Dere skal omslutte dem med grenseløs kjærlighet for den gjerningen de gjør!

Vi bør ikke ta oss tid til å kritisere og angripe ledere, for ledere har ikke frihet til å gjøre hva som helst. En god leder sier at det ikke er hans privilegium å bestemme hva han vil bruke tiden sin til. Sammen skal vi vise troskap mot det oppdraget menigheten har; nemlig å gå ut i all verden og gjøre disipler. Evangeliet er evig, men vi har ikke en evighet til å forkynne det. La oss elske hverandre inderlig og helhjertet mens vi heier frem gudfryktige ledere i dette landet. Enhver leder er dypt elsket og etterlengtet.

lederskap,tone lise gustavsen,leder,perfekt,menigheten,jesus,troskap