Ikke kjøp hund
Hva skjer når samfunnet nå åpner opp.
Nordmenn har skaffet seg hunder som aldri før under koronaåret 2020. Foto: Marko Säävälä / TT / NTB
Nordmenn har skaffet seg hunde
...
Nordmenn har skaffet seg hunder som aldri før under koronaåret 2020. Foto: Marko Säävälä / TT / NTB
Siste ord
Del

Nordmenn har skaffet seg hunder som aldri før under koronaåret 2020. Ferske tall viser at det ble registrert om lag ti prosent flere rasehunder i fjor enn året før. Vi er nå på et punkt i Norgeshistorien der antall hunder i landet har passert en halv million.

Jeg skjønner det ikke. Hva skal nordmenn med flere hunder?

Altså, hvis man bor alene og har behov for det fellesskapet en hund gir, så har jeg medlidenhet. Og hvis man trenger en hund til jakt, så har jeg en viss forståelse. Ja, selvfølgelig er det noen som må ha hund fordi synet har sviktet. Men det er ikke derfor nordmenn kjøper hund.

En artikkel i TV2 avslører at vi kjøper hund som «koronatrøst». Med andre ord, den samme grunnen til at vi spiser for mye godteri. Men hva skjer når samfunnet nå åpner opp og nordmenn ikke trenger så mye trøst lenger? Hva når barna i huset ikke gidder å ta den med på tur, eller du er lei av hundehår i sofaen, en siklende kjeft i fanget og utrettelig klynking og bjeffing?

Dyrebeskyttelsen Norge varsler nå om rekordmange som ikke vil ha hunden sin lenger. Eierne er lei.

Hvis du på et eller annet tidspunkt vurderer en hund, så inngå en avtale med deg selv at du skal ta vare på den, til døden skiller dere ad. Alternativt - kjøp en gullfisk.

bjørn olav hammerstad,hund,korona,koronatrøst,dyrebskyttelsen