En tid som denne
Det første halvåret av 2020 har vært skremmende.
Deborah Selbekk Lunde, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Deborah Selbekk Lunde, journal
...
Deborah Selbekk Lunde, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Siste ord
Del

Det første halvåret av 2020 har vært direkte skremmende. Å gå gravid i disse dager har gjort det enda mer spesielt. Hva slags verden er det egentlig jeg bringer sønnen min inn i? Det føles ut som om verden har blitt farligere for hver måned som har gått siden desember da jeg fant ut at han er på vei.

Den ene katastrofen har avløst den andre. Jeg husker tilbake i januar da Australia var rammet av enorme skogbranner. Det hadde du kanskje glemt? Mange trodde at disse dødelige brannene, og den tragiske bortgangen av basketballstjernen Kobe Bryant, kom til å være de mest definerende hendelsene i 2020. Vel…

Det er nesten så man stikker hodet ut av vinduet om morgenen og lurer på hvilket kapittel av Johannes' Åpenbaring vi er vitne til i dag.

Kort sagt står ikke 2020 akkurat til forventningene mange av oss hadde ved inngangen til året. Sydenturen må utsettes. Ja ja. Vi kan ikke handle grillmat i Sverige. Nei vel. Konserten du gledet deg til er avlyst. Sånn er livet i 2020.

Jeg lurer på hvordan dette året vil bli husket i fremtiden. Hva kommer jeg til å fortelle babyen i magen? Hva slags verden vil møte ham når han kommer ut senere i sommer?

Det er mye usikkerhet. Men én ting er sikkert: Ingenting av dette kom som en overraskelse på Gud. Og det gir meg faktisk fred midt i alt kaoset.

siste ord,gravid,kaos,2020,skremmende,fremtid,gud,sydentur,avlyst,skogbranner