Gjensynsglede
Smilene gikk fra øre til øre, latteren satt løst og pastoren var som et barn på Tusenfryd som vil prøve alle karusellene.
Eivind Tveter, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Eivind Tveter, journalist i Ko
...
Eivind Tveter, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Siste ord
Del

For et nydelig ord! Gleden av å se hverandre igjen etter uker i ensomhet. I så lang tid har vi vandret rundt i vårt eget hjem, at det begynner å danne seg grøfter i stuegulvet.

Derfor var det ekstra stas å få være til stede under gudstjenesten til pinsemenigheten Filadelfia Vestby, som var blant de første menighetene i Norge som gjenåpnet etter at korona tvang samfunnet til å stenge. Mange av de fremmøtte hadde ikke sett hverandre på måneder. Smilene gikk fra øre til øre, latteren satt løst og pastoren var som et barn på Tusenfryd som vil prøve alle karusellene. Menigheten var samlet igjen - hvilken glede!

Les også: Se, her tar de gudstjenesten tilbake

På behørig avstand observerte jeg enkelte som var på god vei inn i en varm klem eller et fast håndtrykk i møte med sin neste, men som skvatt til i siste øyeblikk da de kom på en-meter-regelen. Alt er ikke helt som vanlig, med andre ord. Men som flere sa: Det er en god start!

Bibelen er full av gledelige gjensyn – med Esau som løp Jakob i møte og omfavnet ham, disiplene som falt på kne da de forstod hvem den oppstandne Jesus var, og naturligvis faren som arrangerte fest for sin bortkomne sønn. Det skjer noe med oss når vi møtes igjen.

gjensynsglede,menighet,gudstjeneste,filadelfia vestby,vestby,jesus,bortkommen,omfavnet,glede,korona,åpne