Unntakstilstand i KS
Det føles underlig å skulle produsere en hel avis uten å kunne reise fritt.
Eivind Tveter, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Eivind Tveter, journalist i Ko
...
Eivind Tveter, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Siste ord
Del

«Vi er i en unntakstilstand, og det preger alle». Setningen kommer fra arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H), men kunne like godt tilhørt en av de 5,4 millioner andre menneskene i Norge i disse dager.

Ordet unntakstilstand lyder sterkt i mine ører. En rettslig tilstand hvor alminnelige lover midlertidig er satt ut av kraft, ifølge leksikonet. Vanlige lover gjelder plutselig ikke. Hverdagen er ikke lenger normal. Dyktige arbeidsfolk blir permitterte fordi det ikke lenger er jobber å gå til. Bedrifter lider økonomisk. Helsearbeidere, transportbrasjen og politikere presses til sitt ytterste, mens vi andre står på balkongen og klapper i solidaritet.

I Korsets Seier er vi langt fra så hardt rammet som andre.

Avisproduksjonen fortsetter, med de ansatte spredt rundt i hvert sitt hjem. Det føles underlig å skulle produsere en hel avis uten å kunne reise fritt. Dessuten er arrangementer vi vanligvis skulle dekket på denne tiden avlyst eller utsatt.

Likevel får vi det til, ved hjelp av kreative og dyktige journalister. Takk og lov for internett, telefonen og datamaskinen som tillater oss å jobbe på avstand.

Vi kommer ikke unna at en god del av sakene våre fremover vil ha tilknytning til det beryktede korona-viruset. Samtidig skal vi fortsette å være en vitamininnsprøytning for troen, tanken og livet. Her gjøres det intet unntak. Kanskje er dette viktigere enn noen gang.

unntakstilstand,korona,korsets seier,torbjørn røe isaksen,norge,journalistikk,vitamininnsprøytning,Tro