Morgenrutiner
Alle gode morgenrutiner inneholder en god dose kristenliv.
Filip Rygg: «Holde mobilen unna de første 30 minuttene og for all del ikke starte dagen med noe negativt.» Foto: Istockphoto
Filip Rygg: «Holde mobilen unn
...
Filip Rygg: «Holde mobilen unna de første 30 minuttene og for all del ikke starte dagen med noe negativt.» Foto: Istockphoto
Baktanker
Del

I podcaster verden over snakkes det mye om morgenrutiner. Det kan for eksempel være superpopulære Tim Ferris eller svenske Alexander Pærleros med Framgangspodden.

– Morgenrutiner definerer dagen, er det mange kjente som svarer programlederne.

De fleste sier at de trener og alle står opp grytidlig. Det siste virker av og til litt vanskelig å tro på, men jeg kan være enig i at det er verdt å stå opp litt før dersom det gir mer tid til gode morgenrutiner.

Bemerkelsesverdig er det at mange nevner rutiner jeg ut i fra undervisning gjennom et langt menighetsliv, for lengst burde ha innarbeidet. Særlig går dette på takknemlighet. Mange skriver ned noe de er takknemlig for, hver eneste morgen. Mange sender melding til minst en person for å takke. Noen har bestemt seg for å starte hver dag med å ligge i sengen og tenke på noe som gjør dem ekstra takknemlig.

Andre snakker om tilgivelse som et rituale. Flere sier de ber og ikke sjelden kan vi høre at det er viktig å tenke over hva du fyller hodet med når du starter dagen.

Det synes for eksempel å være bred enighet om å unngå nyheter om morgenen, holde mobilen unna de første 30 minuttene og for all del ikke starte dagen med noe negativt.

Så er det selvsagt også en del merkelige rutiner, som jeg verken forstår eller er fristet til å prøve. Men det er ihvertfall åpenbart for meg at mange av verdens suksessrike mennesker har oppdaget det samme som forkynnerne i mine barndomsår på Levende Ord: takk mer, tilgi oftere, be hver dag og unngå negativ påvirkning.

Høres ut som en god plan. Jeg starter i morgen.

morgenrutiner,filip rygg,takknemlighet,morgenrituale,nyheter,mennesker,mobilen,dagen