Mellom fjell og fjord tenker han på oppstandelsen
Slik feirer generalsekretæren i Norges Kristne Råd påsken år etter år.
ERHARD HERMANSEN: Generalsekretær i Norges Kristne Råd Foto: Privat
ERHARD HERMANSEN: Generalsekre
...
ERHARD HERMANSEN: Generalsekretær i Norges Kristne Råd Foto: Privat
Del

Vi spør: Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd.

Hvilket forhold har du til påsken?

– Jeg er veldig glad i påsken. Et godt påskeminne er fra da jeg tok praktikum og hadde menighetspraksis i Stavern. Kirkene i Stavern hadde tradisjon for å møtes ved Minnehallen påskemorgen og jeg ble med. Mens sola stiger frem over holmene og bader sjøen i det vakreste lyset begynner folk å stemme i «Påskemorgen, slukker sorgen» og «Deg være ære, Herre over dødens makt». Det vi ser, minner oss om det vi vet, at lyset er sterkere enn mørket, og Jesu seier over døden blir min seier gjennom troen på ham. Jeg har prøvd å holde på denne tradisjonen for min egen del, og selv om det ikke har blitt årlig, har jeg flere år gått opp på et av Sunnmørsfjella, og mens solen stiger opp av havet, eller kommer frem over fjellene, kan jeg takke Gud for at det er fullbrakt.

Hvis det var en hendelse fra påskeevangeliet hvor du kunne vært flue på veggen, hvor skulle det vært og hvorfor?

– Det er vanskelig å plukke ut en hendelse, men jeg tror kanskje jeg kunne tenke meg til å være vitne til Marias møte med Jesus i hagen. For en opptur det må ha vært. Og så er det så godt at på samme måte som Jesus møter kvinnene ved graven, Tomas som tvilte. Peter som fornektet, Emmausvandrerne som undret seg, ja samtlige som var tynget av sorg og savn, kommer Jesus oss i møte.

Hvordan blir påsken 2021 for deg?

– Den blir hjemme på Sunnmøre sammen med guttene mine, kortreiste turer, antakelig mye spill, gudstjenester enten fysisk eller digitalt, og påskedag de siste 20 årene har jeg også spilt Don Fransico sin sang «He´s alive». Jeg garanterer at den blir spilt også i år.

påske,påskemorgen,minner,erhard hermansen,jesus,deg være ære,nkr,norges kristne råd