Jul på ny
Tross annerledesåret 2020 står vårt håp like fast.
Eivind Tveter, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Eivind Tveter, journalist i Ko
...
Eivind Tveter, journalist i Korsets Seier Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Juleleder
Del

Forandringer. Noen hevder de fryder, mens andre mener alt var bedre før. Vel, vi er nok alle enige om at 2020 er et år vi heller setter en stor rød strek over fremfor å knyte et silkebånd rundt.

Det meste har blitt forandret dette året. Vi klemmer ikke, treffes ikke og flesteparten får ikke reise til jobben en gang. Listen med vonde konsekvenser, som følge av koronapandemien, er lang som et lite barns juleønskeliste. Likevel, midt i krisen har vi noen lyspunkt som glimter på en ellers bekmørk nattehimmel.

Pinsemenigheter rundt om i Norge har på hver sin holme blitt til digitale fyrtårn for mennesker som opplever at stormen raser. Gjennom gudstjenester, smågruppefellesskap og andakter over skjerm, har håp og trøst blitt formidlet til de tusen hjem. Kirkene har dermed fått en helt ny plattform for å kunne nå ut med evangeliet. Forhåpentligvis kan vare forbi koronapandemien. Det kan man kalle et lite mirakel.

At Gud ble menneske er sannsynligvis den største forandringen i vår drøyt 2000 år lange tidsregning. Ikke bare ble Jesus gitt til oss ned, men måten det skjedde på var forunderlig; i en stall, uten krone på hodet eller isolasjon i veggene. Spillereglene på jorden ble forandret for alltid.

Selv om vi nå opplever forandringer som rokker ved våre liv, la oss minne hverandre på denne julen at Gud allerede har gitt oss håpet som står fast til evig tid.

«Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker Gud har glede i!»

God forunderlig jul!