Ikke noe pastorer skal blande seg opp i
Livet for oss eldre dreier seg ikke bare om sex og samliv
Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX
Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX
Leserbrev
Del

Jeg leste innlegget i KS fra «undrende i 50-årene» og må si jeg ble opprørt over en slik kritikk og fordømmelse. Det eneste positive var at de hadde giftet seg, «men det hadde sikkert kostet dem skjorta. For alle vet at de økonomiske regler her til lands ikke framelsker ekteskapet, men derimot de som lever i samboerforhold».

Dette er direkte feil, les loven så vil en finne at etterlatte pensjon mister en både ved ekteskap eller samboerskap. Det som skjer med alderspensjonen er at grunnbeløpet blir 90 prosent og egen opparbeidet pensjon blir den samme. Hva er galt i å være venner og tilbringe tid sammen. Det er godt mulig å være god venner, dra på tur og være i menigheten sammen.

Livet for oss eldre dreier seg ikke bare om sex og samliv, men behov for noen å snakke fortrolig med og ha ett fellesskap med. Synes det er en livlig fantasi som settes i sving, med ditt snakk om kjæresteri. Mener virkelig ikke dette er noe som menighetsledere/pastorer skal blande seg opp i. Her tror jeg at de vi før beskrev som «moralens vokter» bør se til eget liv og ta til seg Jesu ord «Den som er ren kan kaste den første stenen».

Bibelen er ikke avleggs og den skal være rettesnor, men det gjelder også sladder, baktalelse og fordømmelse av sine medmennesker.

paywall
paywall
debatt,søk-mann-50-årene-Jølster,gift på ny,nygift,samboerforhold,moralens vokter,alderspensjon,pastor,foreldre-blander-seg-mer,fordømmelse