Presidentspire: Kanye West på
...
Presidentspire: Kanye West på scenen under en gudstjeneste i Houston. Foto: Michael Wyke, AP.Photo / NTB scanpix
Yeezus vil plassere Jesus i førersetet
Del
– Gud ga meg klarhet og sa at tiden var inne, sier Kanye West, som nå har laget et eget politisk parti.

Den amerikanske rapperen Kanye West annonserte sitt presidentkandidatur på USAs uavhengighetsdag 4. juli. Artisten utfordrer både demokratene og republikanerne ved å stille som uavhengig presidentkandidat.

Tar av seg hatten

Artisten har tidligere uttrykt sin støtte til Donald Trump, men har nå trukket den tilbake.

– Med dette intervjuet, tar jeg av meg den røde hatten, sier West i et intervju med Forbes. Han refererer til den ikoniske "Make America Great Again"-capsen, som han ved flere anledninger har hatt på hodet.

Rapperen har mistet tillit til Trump og mener at presidenten ikke har kontroll på situasjonen. Han sikter presidentens håndtering av demonstrasjonene som oppstod etter dødsfallet til afroamerikanske George Floyd, og trekker frem en spesifikk hendelse der presidenten angivelig skal ha gjemt seg i en underjordisk bunker på grunn av demonstrasjoner utenfor det hvite hus.

Forsinket bursdagsfeiring?

Wests nye parti har navnet «The Birthday Party», som er et ordspill basert på at det engelske ordet for politiske partier også kan bety fest.

Han forklarer navnet i et intervju med Forbes.

– Når vi vinner, blir det (som det skulle vært) alles bursdag.

Men mange har påpekt at denne bursdagfeiringen allerede kan avlyses. Fristen for å registrere det nye partiet har nemlig utløpt i flere viktige delstater, slik som Texas og New York.

Politiske holdninger

Artisten utgav i fjor albumet «Jesus Is King», som inneholder en blanding av gospel og kristen hip-hop. West legger ikke skjul på at hans religiøse overbevisning påvirker beslutningen om å stille til presidentvalg.

– Gud ga meg klarhet og sa at tiden var inne, sier West.

West ønsker å gjeninnføre bønn i skolene og anerkjenner at Trump allerede har gjort mye for å fremme denne saken. Artisten mener at ungdommen har godt av å be og lære gudfryktighet.

Rapperen er også imot dødsstraff og abort på bibelsk grunnlag. Han mener at abortklinikkene til Planned Parenthood påfører den afroamerikanske befolkningen stor skade.

Han er også veldig kritisk til Joe Biden, presidentkandidaten for det demokratiske partiet. Biden kom under sterk kritikk tidligere i sommer, da han under en radiosending uttalte at afroamerikanere ikke var svarte, dersom de vurderte å stemme på Trump.

West er kritisk til det han opplever som en forventning om at afroamerikanere er nødt til å stemme på demokratene.

Blandet mottagelse

Mange har spekulert i hvorvidt artistens kunngjøringer er ment alvorlig. West avfeier at dette er et PR-stunt, og legger til:

– Som alt annet jeg har gjort i livet mitt, gjør jeg dette for å vinne.

paywall
paywall
abort,donald trump,jesus,joe biden,Kanye,MAGA,presidentvalg,west,israels president