Bildet viser Q42, som ligger i
...
Bildet viser Q42, som ligger i Kristiansand og er eid av pinsemenigheten Filadelfia. Foto: Silje Rognsvåg
debatt
Alkohol til besvær
Del
I stedet for å komme med dommedagsprofetier over vedtaket som menighetsledelsen har gjort, bør vi takke Gud for stedet og ønske Q42 lykke til!

Pinsemenigheten Filadelfia i Kristiansand har vedtatt at det kan åpnes for servering av alkohol i lukkede selskap i den delen av Q42 som skal drive kommersiell drift.

Beslutningen sitter langt inne da ledelsen i menigheten er totalavholdende til alkohol. Derfor har hele Q42-senteret inntil nå vært alkoholfritt.

Jeg vil berømme menigheten med dets lederskap for det imponerende senteret som er bygd. Det er et «flaggskip» i norsk sammenheng på offensiv og trosmessig satsing. Og mange, inklusive meg selv, fikk tårer i øynene av begeistring og takknemlighet første gang jeg besøkte stedet. Jeg ble så takknemlig til Gud.

Senteret er jo svært stort i norsk kristen målestokk. Menigheten er selvfølgelig total herre over menighetsdelen som inkluderer det nest største konferansestedet på Sørlandet. (Bare Sarons Dal-hallen rommer flere mennesker.)

Men senteret har også store arealer som ønskes brukt til kommersiell drift. Skal man få dette til å gå rundt, må dette isoleres fra menighetens indre liv og statutter. Og da kommer man ikke unna servering av alkohol i lukkede selskaper om man ønsker å overleve.

Og forretningsfolk som har investert i senteret vil selvfølgelig ikke sitte på gjerdet og godta at det ikke serveres alkohol om det må til for å få regnskapene til å gå i pluss. Det er kreditorene som bestemmer her, slik er den saken.

At forretningsfolk ikke ønsker å se røde tall, er forståelig nok (selv om jeg også skulle ønske de fikk det til å gå rundt uten alkoholservering). Men jeg har mindre forståelse for mye av det som dukker opp i kommentarfeltene til Dagen og Korsets Seier i denne sak.

Der blir det skrevet uverdige og nedlatende ting. Det er som kjent ikke det som tas inn i mennesket som gjør det urent, men det som kommer ut av mennesket. Her bekymrer jeg meg langt mer over disse kommentarene enn over Q42!

I stedet for å komme med dommedagsprofetier over vedtaket som menighetsledelsen har gjort, bør vi takke Gud for stedet og ønske Q42 lykke til!

filadelfia,q42,sten sørensen,debatt,filadelfia kristiansand